/Earth Guardian 27


Experimental Sound Engineering

Soundwaves research and developement
Support page


Over Meditatie

Vaak wordt ik door mensen geadviseerd eens wat vaker te mediteren.
Toen ik me in het chakrasysteem ben gaan verdiepen en er ook bepaalde meditatieoefeningen tegen kwam, besloot ik het eens voorzichtig te gaan proberen.

Om te beginnen moet ik al niet te lang in de lotushouding zitten, dat vind mijn rug niet zo fijn. Na dit een beetje bijgesteld te hebben zat ik best fijn. Toch wilde ik niet te ver verzonken raken en proberen bewust te voelen wat er gebeurt. Toen ben ik een boek gaan lezen en zat redelijk prettig.
Onder het lezen besefte ik dat ik met mijn gedachten aan het relativeren was. Er kwamen steeds eventjes verkeerde antwoorden, toetsingen uit mezelf die als een spiegel tot me kwamen.
Dat hier het gevaar ligt van mediteren werd me gelukkig nu duidelijk. Bij Vincent van Gogh-instituut is nog genoeg plaats en dat wil ik voor niemand die graag veilig wil leren mediteren zoals ik.

Stel je eens voor wat er zou gebeuren als je jezelf voor het eerst leert uit te schakelen;..
Je zenuwstelsel los maken hoort hier ook bij.. Voel je het gevaar?
Als er iets knaagt aan je, een bepaalde ontevredenheid of een pijntje hier of daar, een deurbel die gaat dan wordt je al meteen naar beneden gehaald. Dan gaat je eigen onderbewustzijn doorwerken en deze energie komt gespiegeld terug. Dit kan makkelijk bij mensen leiden tot krankzinnigheid door het laten leiden door de verkeerde info. Door allerlei stoffelijke drangen nog, lijkt bezetenheid niet ver weg. Er zijn hier Cosmische krachten aan het werk waar wij maar weinig tot geen zicht op hebben en ook niet kúnnen hebben, ook al menen veel mensen dat.
Dat is tot zover mijn conclusie.
Ook als je mediteren gaat om jezelf te kalmeren is dit de verkeerde insteek. Doe dit alleen als je al positief bent ingesteld. Zo kan het best een goede concentratieoefening zijn volgens mij. En zet ook je verlangens even op zij,.. dit lukt niet heh? Je zet jezelf een spiegel voor en je geeft jezelf antwoorden. Door deze te leren herkennen en in negeermodus te zetten, hoe vernuftig je ook in mekaar zit, zou het mogelijk kunnen zijn een gezonde meditatie te beleven.
Zeggen velen..

Piramid of Joy met meditatieverbod:


Om nog wat meer te vertellen hierover, vooral als waarschuwing:
Een pendel, of dat enge bord met dat kruishout doet in wezen het zelfde. Jezelf voor de gek houden dus omdat wij onbekwaam zijn
met deze overblijfsels van het oude Egypte. Wat dit eigenlijk zijn is instrumenten die de eersten ontwikkelden die het contact met gene zijde gingen maken.
Een hulpstuk, een instrument.
Je moet hiervoor net zo bekwaam zijn als de oude priesters wil je hier dus ooit goed gebruik van kunnen maken.
Wat vernietigd had mogen worden is er nog steeds. Wat heel had kunnen blijven is behoorlijk verwoest. Toch is alles ergens anders prachtig bewaard gebleven, maar dat is voor later.
Experimental


MusicFun