/Earth Guardian 27
 

Roy's tuintje

binnen&buiten
tuinieren

Natuurlijke Tabak e.d.

Hallo! Deze pagina is om een duidelijke handleiding om je eigen, natuurlijke tabak te telen en te verwerken. Er komt nogal wat bij kijken en het is mogelijk jezelf te vergiftigen en dat willen we niet. Er zal zo gauw mogelijk onderbouwde info hierover verschijnen op deze webpagina.

Om bij het begin te beginnen:
Probeer om de miniscule zaadjes verspreid neer te leggen, op ehm zeiknatte aarde. afdekken met een beetje doorzichtig plastic helpt, maar doe dit niet te lang en elke dag even luchten. Door water én licht ontkiemen deze.
Na een dag of 2 tot 10 zullen er al heel wat uit zijn gekomen en ja ze zijn ook als beginplantje piep klein. Met een theelepeltje (en een loep) en een vaste hand lukt het best om ze daarna verdeelt uit te planten.Venstertabak:
Veel water geven deze planten en natte voeten is geen probleem en doet juist goed!
Nu worden de bladeren groter en schiet de plant omhoog. Vaak wordt 'ie te zwaar en door de wind wordt het meer een kruipplant, maar net zo mooi! Ook licht dit aan de originaliteit van de soort en komt oorspronkelijk uit America. Wel doe ik doorkweken met de beste planten.
Toch kun je als je al genoeg zaad hebt, de bloemstengel er voortijdig vanaf knippen om de bladeren groter te laten worden. Arme bijen en hommels en dan heb je niets aan de tuinzuiverende werking van deze plant.

Het roken

Mijn bedoeling is om in plaats van roken af te zweren, het om te buigen tot iets moois en waardevols. Het verdiepen in hoe de oude Cherokees tabak gebruikte, heeft mij overtuigd van de geneeskracht en kwaliteit t.o.v. die BOCH die ze durven te verkopen.
Hier moet wat aan gedaan worden vind ik en het zomaar afstempelen van kankerverwekkend vind ik reden genoeg om de tabaksindustrie én de kankerstichting op hun vingers te tikken.
Ten eerste: Mullein hoort bij Tabak. Nergens zit dat erin, behalve in die van mij tenminste. Natuurlijke Tabak werdt door de Cherokees vrijwel altijd gefermenteerd mét een blad Verbascum. Koningskaars, Stalkaars bijvoorbeeld. Als het niet voorhanden was was er altijd nog Sleutelbloem.
Beide plantensoorten bevatten een klein beetje zeepstof (saponinen) die zorgen dat tabak niet vast gaat zitten. Deze standaard-mix werdt gebruikt tégen astma.
Ook ben ik dit uitvoerig gaan testen en heb nu meestal weer longen van een 12 jarige. (als de zon genoeg schijnt)
Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.