Roy's tuintje


 

Earth Guardian 27

Homepage


Natuurlijke Tabak e.d.

Hier een beestje(een lieveheersbeesje van Venus?), met een V-achtig hartje die in de bloem woont en wacht op de mieren, en een metgezel net zoals ikke dus. Misshien is dit de boodschapster van Moeder Aarde die zegt dat ze komt!


De foto hierboven is van 2016. Het is een braam-kruising(japanse wijnbes?), heerlijk. Dit jaar wordt het een bramenhart (foto komt gauw)en heb daar 2 jaar aan geknutseld in respect met de plant. Die groeit zoals 'ie wilt en we voelen elkaar wel. Wat ook nog is is dat deze in een pot staat die helemaal is doorgeworteld door de stoep in de vaste grond. Hier heb ik er meer van en die voorkomen het verzakken van het hele huis!
Als ik zie hoe laag de tuinen van de buren liggen omdat zij altijd hun groen in de duobak gooien, soms krijg ik de tranen van Moeder Aarde in me door deze verkeerde handelswijze. Als dit huis ooit plat gaat dan zal hier in ieder geval alles aanwezig zijn om de Natuur te herstellen..


25 Mei 2017

Eindelijk foto's van de Pioenrozen gemaakt.

Heerlijk om weer in de zon te kunnen zitten!!

Voorjaar 2017, eindelijk zon!
Dinsdag 18 april 2017

Toch nog aardappel gespot, bosaarbei die goed bloeit: Er was in huis een Lieveheersbeesje en heb hem erop gezet en zit er na 4 weken nog en is gegroeid.
De composthoop is aan het broeien, zo heet is het binnenin! Dit is goed want zo Louie Pasteur-iseerd het meteen. Als ik niets aan de tuin dit jaar doe, wordt het al een topjaar met veel verscheidenheid. Toen het Pasen was waren de paaskleuren in de voortuin net weg, maar deze keer hebben de bollen goed gedijt.
Na de laatste regenval hoop ik wel op weer een drogere periode zonder al te grauwe lucht. Voor de zekerheid kweek ik mijn pluksla in een aquarium. Ze komen uit..Zaterdag 14 Januari 2017
Terugblik van mijn oud TuinBlog. Van het oudst tot nieuwste.

dinsdag 8 maart 2011

Krokusjes


maandag 25 april 2011 06:24
Een heet voorjaar!


Jeetje, elke morgen ligt er een laag stof op de planten. Zand uit Oost-Europa of bloesem van de berkenbomen? Ik denk gewoon allebei, want als je het met een vinger bijeen veegd is het wel erg hard voor bloesem. Wat een droogte voor de tijd van het jaar. De blauwe sterren leven: heb een vrouwtje en een mannetje en de blaadjes zien er heel apart en grappig uit. De voorgegroeide zonnebloemen zijn nu toch verder aan hun bloemknop bezig, dus zal in de zomer al mooi bloeien. De aardbeien gaan super, hoewel ik dat niet gedacht had. Ook heb ik nog aardappelen gevonden in de tuin die er zelfs goed uitzien en opnieuw uitlopen. De voortuin heeft nu wel aandacht nodig, maar dat doe ik fijn als de zon er weg is op deze tweede paasdag.


woensdag 27 april 2011 09:23 Ph-min kan zelfs lekker zijn! Mmm, na een klein onderzoekje om een ph-verlagend middeltje bij het kraanwater te doen voor alle consumeerbare planten wat geen extra geld kost en zelfs uitstekende voeding is: oude, door mij gezette koffie!(want die is sterk genoeg) Blijkbaar hadden ze dat nog niet genoeg, mjam!!


zondag 1 mei 2011 11:21 Eén van de eerste zonnebloemen!


zondag 5 juni 2011 00:31 Voortgang Na de flinke regenbui van laatst kan ik het water geven weer bijhouden. Ook afgelopen nacht heeft het hier wat geflitst en geregend, wat de planten goed heeft gedaan. Als eerst zijn de aardbeienplanten aan de beurt met aandacht:


zondag 5 juni 2011 00:49 Vroege bestuiving De vroegbloeiende zonnebloem heeft zijn leven al bijna gehad. Het geel is vervaagd, de bladeren niet meer groen en zijn koppie hangt. Er is er nog één die zelfs een bloem in de hoofdbloem heeft. Een andere met veel kleine bloemetjes heeft het niet gehaald. Zij wilde maar niet open gaan en zat onder de luis voor de zoveelste keer. Die heb ik maar verwijdert, want het zag erg lelijk uit. Tot mijn verbazing zag ik meerdere keren een bij-achtig wezen in en rond de bloemen en heb afgelopen week eens een pitje uit de bloem gehaald, om te kijken of er een vrucht in zit. Ja hoor! Misschien kan ik nu een eigen minisoort kweken.woensdag 10 augustus 2011 een bosje zonnebloemenzondag 2 oktober 2011
Winde-bloemetjeszaterdag 31 maart 2012 Een nieuw voorjaar met nieuwe kansen! Er begint vanalles uit te komen en heb het zover goed onder controle.

Ontkiemen op oase met successDe eerste zonnebloem staat al in de vaste grond om goed koubestendig te worden. Dit word een mooie parasol in de zomer en een grote paraplu in het najaar.

De aarbeienplanten zien er gesterkt uit, heb ze beter geselecteerd en zijn de hele tuin rond aan het gaan. De niet afgedekte zijn voor de vogeltjes - als ik hun niet voor ben. Effe geen wiet dit jaar bij mij vanwege omstandigheden, maar dit komt goed. Zeker als we de legalisering door krijgen, waar ik van overtuigd ben!Waar haalt de mens het recht eigenlijk vandaan om planten te verbieden? Al kweek je witte lotus, dit is je God-gegeven recht en je eigen leer van het leven. Ook heeft ieder mens recht op zelfgenezing hoe de staat het ook stelt! Ga zo door vreemde overheid en we nemen alles gewoon terug in onze handen! (was een oud bericht, maar ik zie nog geen reden om dit weg te halen) Verder ga ik nog snel op zoek naar tabakszaad en hopzaad. Het zou leuk zijn een politiebezoek door die 2 of 3 meter hoge hopplanten te krijgen omdat het erg op de wietplant lijkt. Die stomme helikopter zal wel weer komen overvliegen twee meter boven de tuinen, domme leipo! Als 'ie weer komt de buurt onveilig maken, kaart ik het aan. Misschien word ik wel een hop-blower, leuk toch! En waarom niet eens drank stoken of bier brouwen met die andere buds?zondag 10 juni 2012 Garden fundinsdag 30 september 2014 Zomer terugblik Spinazie op zijn mooist

Op de bovenste is te zien dat er een flinke spintmijt aan het werk was en had helaas een bij ingespint. Dit had ik kunnen zien op de foto en ik vondt het al vreemd dat de bloemetjes niet echt wilde openen. Het was een wrede les, maar die spintmijt had dus ook mooi pech en ik via mijn Karma dus ook.

Is toch zonde om op te eten? Doe mij maar weegbree vanaf nu. Geplaatst door Roy Damen op 12:36

zondag 1 februari 2015 Winter overbrugging Graag wilde ik laten zien dat met een zuinige lamp verschillende planten makkelijk kunnen overwinteren, maar een foto blijft nog even uit, want het is er donker en de rest van de week ook voor mij. Dan maar over naar mijn laatste project: Champignons om zelf te kweken. Die heb ik met de kerst kado gekregen en zijn nu voor de tweede keer aan het groeien. Dit waren de eerste: Geplaatst door Roy Damen op 11:24

donderdag 20 augustus 2015 Long time no see! Lang niet gezien! Veel gebeurd in de tuin. Vooral met hibuscus, tabak en mullein. Voor geïnteresseerden: voeg je zelf toe aan de Facebook groep Natuurlijke Tabak e.d. Geplaatst door Roy Damen op 15:35

vrijdag 4 september 2015 13:28 Smurvendorpen gevonden in de tuin Tuinpaddestoelen zijn veel leuker dan in een bakje, als ze er zijn tenminste.
Experimental Sound Engineering

Soundwaves research and developement


Experimental


MusicFun


To the homepage..


Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.